5/22/2009

Pinkki, roosa, fuksia, lila tai vaaleanpunainen

THINK PINK! Punatähkä / Liatris spicata /rosenstav
ja sitruunaperhonen. Ihana, lähes limen väri. Tuntomerkkeinä terävät siivenkulmat ja musta pieni piste.Kaunopunahattu / Echinacea purpurea / röd rudbeckia

Kun nämä kunnolla kasvaa, voi alkaa tehdä omia echinaforce-uutteita, ja vilustumiset ei enää vaivaa. Kuvassa jokin mehiläinen?


Komeasilkkikukka / Clarkia unguiculata / clarkiaLehtoakileija / Aquilegia vulgaris / akleja

Akileijat ovat palanneet. Alkujaan palstalla oli muutama akileija, mutta ne hävisivät. Kasveihin pesiytyi (perhosen?)toukkia, jotka söivät lehdet suihinsa. Ei auttanut toukkien nyppiminen. Nyt olen ne saanut takaisin ja kesä näyttää mitä värejä on taas tulossa.

!!! Akileija on myrkyllinen, eikä pidä siirtämisestä. Nyt sen vasta luin, kun viime viikolla siirsin yhden, joka kasvoi occidentumin juurella (siitä lisää myöh. kohdassa "mustaa").
Huomaa pinkki myös kynsilakassa. Puutarhurin kynsienaluset on aina mustat. Kesällä siis aina lakka päällä, tai ranskalainen manikyyri: päältä valkoinen alta musta.


Ukkolaukka / Allium hollandicum / kirgislök

Kevään yllättäjä, puski kukkansa läpi nauhuksen, juuri kun olin antanut jättiläiselle siirtotuomion. Hurmaavan värinen laukka katosi palstalta nauhuksen myötä, kyllä harmittaa. Hartiavoimin tein töitä kaivaakseni ruman nauhuksen pois, ja en saanut laukka pelastettua. Se ei myöskään ole levinnyt, mutta näitä täytyy saada lisää.

Loistosalvia / Salvia x sylvestris / Skogssalvia

Tämä on ruotsintuliainen, lajikenimi pitää vielä tarkistaa. Salviasta on tullut lempikasvini, niitä kun löytyy mausteista erilaisiin kukkasiin.


Pensaspapu / Phaseolus vulgaris / böna (Purple Teepee)
värin vuoksi, kukkien ja papujen!

Ei kommentteja: