5/29/2009

Parvekeella, n. 9 hyvinkäytettyä neliötä

Varsinainen työhuone keväisin. Ensin täyttyy nurkat multapurkeista, ja heti kun lämpötila nousee pakkasen yläpuolelle ne siirretään ulos. Nurkassa "kasvihuone", johon mahtuu yllättävän paljon ruukkuja. Näppärä peli, menee pieneen tilaan kasattuna, yleensä saan sen pois tieltä juhannukseen mennessä. Varsin kätevä se oli vanhassa kodissa, kun ei ollut parvekkeella lasituksia. Kylmän tullen sai koko höskän siirrettyä sisään turvaan.Muistoja vanhan kodin parvekkeelta. Ruusupavut on mahtavia, mikä vehreys ja niistä saa myös ruokaa! Painted Ladyn pavuissa olen ollut omavarainen tästä lähtien ja on niitä riittänyt muillekin. Sen puna-valkoinen kukka viehättää minua, ehkä nimen takia, enemmän kuin täyspunainen lajike.
Vihertäväkukkainen tupakka on kestosuosikkini, illan hämärässä se loistaa, ja miten se jaksaa kukkia koko kesän! Sen kanssa sopii siniset värit. Lila kukka siinä sivussa, en tod. jaksa muistaa mikä se on, asteri? tunnistaisiko joku? Parvekelaatikoissa ajatuksena on ollut runsaus ja villi kukkapenkki, harmoniset matemaattiset kukkarivit ei ole mun juttu.
Ei niin edustava kuva, mutta tällaista se oli. Laatikoissa kasvoi tomaatit ja yrtit.
Seinustojen väliin sai pingotettua puurimaa. Varhain keväällä se toimi kasvihuoneena. Niittasin rimaan parvekkeen levyisen muovin ja siitä syntyi kasvihuone! Toinen rima oli tukemassa rakennetta ja myöhemmin tukena kasveille, kuten kuvassa.
Isän mukaan kasveja oli liian paljon, mutta voiko niitä olla koskaan liikaa, kesä on lyhyt?