7/09/2009

Lajien laskenta?

Täytyy tehdä rinnalle toinen sivusto, johon voi laittaa kasvien laskennan, ei yhteen sivuun saa mahtumaan kaikkea. Tämä jatkukoon päiväkirjana.
Lajistosivulle tulee kuvia myös kasvun eri vaiheista:
miten tunnistaisin Sormustinkukan tai Paratiisililjan alun? Ehkäpä myös rikkaruohot? Ja siitä päästään makuasioihin: voikukka voi olla salaattiaines ja päivänkakkara toivottu perenna, jätetään tarkempi luokittelu sikseen. Tarkemmin ajatellen, lähes kaikki mitä penkoista kitken, soveltuu syötäväksi. "Pihanperäsalaatti" syntyy samalla, luonnonvihannekset täydentää makuelämystä.
Vaikea päätös on nimien aakkostamisessa, suomalainen ensin vai tieteellinen? Tieteellistä nimeä puolustaa se, että saman sukuiset saadaan listattua peräkkäin. Että on elämä vaikeeta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, mutta kai sinä nyt ainakin parilla tavalla indeksoit kukat? Ja äkkiäkös muutamat hakusysteemit järjestelet kanssa, laskevassa ja nousevassa järjestyksessä tietysti..
Kyllähän sitä aikaa jää pienen palstan pitämisen ohessa? Ja lomalla vielä.

T: puuhakas palstaton toimistorotta

paeonia* kirjoitti...

Kiitos toimistorotalle kannustuksesta. Bloggaus ei ole niin hyvin hanskassa kuin palstan hoito (eikä sekään aina :-)). Taitaa hakusysteemit kuitenkin jäädä talven töiksi, ja juu, ainakin kolmella tavalla, niin saa mukaan ruotsalaiset nimetkin (kärleksört on paljon kivemman kuuloinen kuin maksaruoho?)