7/09/2009

Alkukesän ensimmäiset kukkijat


Kevätvuohenjuuri / Doronicum orientale / Gemsrot
Verikurjenpolvi / Geranium sanguineum / Blodnäva
Toukokuun lopulla kukki ensimmäisenä kevätvuohenjuuri ja kuukautta myöhemmin sama puska oikealla, kun verikurjenpolvi valtasi näyttämön (25.6.). Keltaista vuohenjuurta siedän, koska se kukkii ennen kuin mikään oikeastaan kasvaa. Saako näin rumasti kukista puhua?

Haasteellista on saada jotain kukkimaan koko ajan, talonpihan kukkapenkki on vielä kovin työn alla, täytyy kaapaista sinne vuohenjuurta.


kurjenmiekka, maatiais- / Iris aphylla / ---

Majesteettinen, eikö totta. Harmi, että kukinta-aika on niin lyhyt. Oli myöhässä tämäkin, kukinta oli parhaimmillaan 10.6. Juurakko kasvaa ja pitäisi jakaa. Ilmeisesti vahingossa jäänyt myyriltä huomaamatta? Vai olisiko syynä myrkyllisyys, hmmmm..... Saksankurjenmiekasta muutin lajikkeen maatiaískurjenmiekaksi (I.aphylla), tarkkasilmäisen lukijan mukaan. Juurakko oli palstalla, kun sen sain, mistä näitä kaikkia tietäis ja erottais?

Tarhatyräkki / Euphorbia cyparissias / Vårtörel
(kuusityräkki?)
Tämäkin jostain nurkasta ilmestyy, vihertävän keltainen väri viehättää, vaikka en keltaisten kukkien ystävä olekaan. Pieni määrä keltaista kyllä menettelee, ei kaikki voi olla pinkkiä ja sinistä.
Yllättävän moni kasvi on myrkyllinen, kuten tämäkin. En olisi aaria arvannut niin vaaralliseksi paikaksi.

2 kommenttia:

quu kirjoitti...

Tui saksankurjenmiekka on luultavammin maatiaiskurjenmiekka (I.aphylla), siitä on monen korkuisia versioita olemassa. :)

Löysin tänne Huiskulan blogikisan kautta ja kivalta näyttää :)

paeonia* kirjoitti...

Kiitos Q, kurjenmiekka sai siis tarkennuksen, hyvä tietää, kun jaan sitä tutuille.